Sportens Hall of Fame

Hos Idrættens Hus gør vi en dyd ud af at hylde Kongeriets Hall of Fame atleter. Flere af vores hotelværelser er opkaldt efter nogle af de største legender inden for deres sportsgrene. Læs her om nogle af de mest indflydelsesrige personer i dansk sports historie.

Book værelse her
preben elkjær idrættens hus

Som en af de bærende kræfter i dansk fodbold gennem 80’erne, kan man ikke undgå at nævne Preben Elkjær, når man snakker herrelandsholdet.

Topscorer ved VM i Mexico i ’86, Årets Fodboldspiller i Danmark ’84 og en tredjeplads til Ballon d’Or ’84 er blot få af mange store præstationer for den målfarlige angriber.

Wilson Kipketer idrættens hus

Kenyansk-fødte Kipketer var en magtfaktor på 800-meter løb både indendørs og udendørs fra midt 90’erne og op gennem 00’erne.

Som flere gange verdensmester på 800-meteren har han stadig 8 á 11 hurtigste tider nogensinde på distancen. Derudover er han endnu verdensrekordholder på 800 samt 1000 meter indendørs.

Camilla Martin idrættens hus

Som den mest vindende kvinde i dansk badminton er Camilla Martins navn cementeret i historiebøgerne for altid.

13 gange dansk mesterskab i single taler sit eget sprog, hvortil 6 gange vinder af Danish Open og 3 gange europamester blandt et hav af andre nationale såvel som internationale titler kan tilskrives CV’et.

Lotte Friis idrættens hus

Lotte Friis’ imponerende svømmekarriere med et hav af titler har ikke overraskende skabt ringe i vandet i den danske sportshistorie.

Særligt den komplicerede disciplin crawl var Friis mesterlig i. Hendes skarpe teknik drev hende til de bedste danske tider i henholdsvis 400, 800 og 1500 meter fri.

Peter Schmeichel idrættens hus
Årets Fodboldspiler i Danmark ’90, ’93 og ’99 samt Verdens bedste målmand ’92 og 93′ taler sit klare sprog.

Foruden individuelle titler vandt Schmeichel et væld af titler med Manchester United samt det legendariske EM med Danmark i ’92.

Mikkel Kessler idrættens hus

Den danske viking har gennem sin gloværdige karriere taget 35 sejre på knockout.

Udover en titel som WBC Super-mellemvægt-mester har ‘The Viking Warrior’ to WBA-titler.

Allan Simonsen
Trods sine 1.65 m er Allan Simonsen en af historiens største danske fodboldspillere.

Som den eneste i Kongeriet blev han i ’77 kåret til årets spiller i Europa – datidens Ballon d’Or. Udover den flotte titel har Simonsen blandt mange titler på klubplan vundet Europa Cuppen med FC Barcelona.

Tom Kristensen
Med sine imponerende 9 Le-Mans-titler er Tom Kristensen en af motorsportens helt store legender.

Født på en tankstation med en aktiv racerkører til far tør det siges, at Kristensen blev født med benzin i blodet.

Peter Gade

Hurtigt fodarbejde og elegante bevægelser var særligt kendetegnende for Peter Gades spillestil, hvorfor det heller ikke var en tilfældighed, at han lå nummer 1 på verdensranglisten fra ’98-’01.

Som en af de mest succesfulde danske single-badmintonspillere gennem tiden har Gade taget talrige titler, hvor blandt andet 10 gange Copenhagen Masters er at nævne.

Lars Christiansen

1503 mål i 338 officielle kampe for det danske landshold samt 3996 mål i 626 kampe for den tyske håndboldgigant Flensburg-Handewitt kan de færreste matche.

Den målsikre venstrefløj opnåede en perlerække af titler for bundesligaklubben. På det danske landshold er 2 gange EM guld samt VM sølv at nævne.

Brian Laudrup

Med klubber som Bayern München, A.C. Milan, Rangers, Chelsea og Ajax er det indlysende, hvor stor en karriere Brian Laudrup havde.

Triumfen ved EM i ’92 og 4 gange årets spiller i Danmark taler sit eget tydelige sprog i fortællingen om en af dansk fodbolds mest driblestærke offensivspillere.

Ole Olsen

Med 4 individuelle guldmedaljer i en samling på i alt 21 VM-medaljer har Ole Olsen haft en markant andel i at gøre speedway til en kendt sportsgren i Danmark.

Det var tydeligt fra start, at Olsen havde talent. Blot 4 år efter at have påbegyndt sin karriere blev han dansk mester.

Erik Hansen
Som uddannet elektriker og senere hen med arbejde som ejendomsmægler var først forholdsvist sent, at Erik Hansen startede til kajakroning og opdagede sit talent. Dog var den sene start, overraskende nok, ikke nogen udfordring for en massiv medaljehøst.

Med 37 danske mesterskaber og tilsammen 12 medaljer fra VM- og EM-turneringer er Hansen unægtelig blandt de absolut bedste kajakroere i dansk historie.

Tom Bogs
Med et venstrehåndssving af Guds nåde hev bokseren 3 europamester-titler i hus, hvor også en VM-finale i ’72 blev en del af Tom Bogs’ imponerende historik.

Bogs havde en stålfast vilje til trods for en karriere som professionel bokser ikke just var selvsagt, da han som barn blev sent på koloni for underernærede børn.

Eskild Ebbesen
De færreste atleter tør drømme om den succes, Eskild Ebbesen har oplevet gennem sin karriere.

Som medlem af ‘Guldfireren’ har Ebbesens skrabet en imponerende stribe af medaljer sammen. En samling bestående af henholdsvis 3 OL-guld, 2 OL-bronze, 6 VM-guld og 2 VM-sølvmedaljer.

Kurt Nielsen
Vinder af 30 internationale turneringer og 49 danske mesterskaber i henholdsvis 17 mixed double-, 16 single- og 16 herredouble-titler skriger af storhed.

Den imponerende sejrshøst gennem sin ungdoms såvel som professionelle karriere har gjort Kurt Nielsen til Danmarks ubestridt største mandlige tennisspiller gennem tiden.

Gunnar Nu Hansen

Med levende sprog og metaforiske udtryk kunne Gunnar ‘Nu’ Hansen optage den danske befolkning ved enhver sportsbegivenhed.

Med dækning af i alt 13 Olympiske Lege og senere hen en titel som ridder af Dannebrogsordenen er der ingen tvivl om aftrykket på dansk sportsjournalistik.

Erik Gundersen

Erik Gundersen var en lille, vestjysk fighter, der med sin udadvendte facon og øgenavnet ’Smiling Gunder’, blev meget populær blandt speedwayfans verden over.

Da Gundersen i 1988 vandt det individuelle VM for tredje gang, foregik det i Vojens. De danske kørere satte sig på samtlige podiepladser.

Michael Laudrup hall of fame

Hans fodboldteknik var intet mindre end fremragende og blikket for spillet unikt. Mange medspillere har nydt godt af hans sublime pasninger og frispilninger.

Michael Laudrup, hvis fader og bror, Finn og Brian Laudrup, også har optrådt på A-landsholdet i fodbold, blev optaget i Hall of Fame i 2007.

Share This